Smidigaste tidtagningen för ditt MTB Enduro lopp

MTB Enduro

MTB Enduro tog MTB-världen med storm när det slog igenom för några år sedan. Den populära sporten är en av grenarna inom mountainbike och är en blandning av riktigt tuff uphill och adrenalinfylld downhill. Deltagaren i ett endurolopp cyklar ett antal olika sträckor vars tider sedan läggs ihop till en totaltid.

Att använda SPORTident AIR+

SportIdent AIR+ systemet passar MTB Enduros speciella och höga krav på ett exakt, snabbt och smidigt tidtagningssystem som sker ”on the fly”. SportIdent AIR+, med SIAC brickan, har pålitlig och effektiv tidtagning med en integrerad lösning för snabb start, mellantider och sluttid.

Fördelar för dig som organisatör

Enkelt att bygga upp

Lätt, snabbt och enkelt att bygga upp, även i svårtillgänglig miljö.

Online lösningar

Lätt förberedelse och uppföljning med våra verktyg för registrering, live tracking och resultatvisning.

Mellantider

I kombination med livetider visas även alla mellantider live både online och på tävlingscentrum.

Inbyggda batterier

Då stationerna har inbyggda laddningsbara batterier behövs ingen extern elförsörjning under loppet. Batteriet håller ca 40 timmar.

Förberedelser

Varje cyklist utrustas med en SIAC som med fördel fäst med ett elastiskt band runt handleden eller via en hållare på cykeln. Innan start behöver SIACen startas. Innan start måste SIAC-pinnen aktiveras, görs inte det får deltagaren inga tider. Aktiveringen visas med en grön LED som blinkar på SIAC:en. Aktivering sker via Checkstationen eller via "SIAC ON" stationen.

SportIdentstationerna med AIR+ konfiguration måste laddas innan användning. Systemet är ett realtidssystem och klockan behöver även synkroniseras innan användning så stationerna ger korrekta kontrolltider, detta görs via datorns klocka med programmet Config+.

Genomförande

SIAC ger snabb registrering av en deltagares tider under ett lopp. SportIdents tävlingsstandard med TÖM – CHECK – START – KONTROLL(ER) – FINISH är det som används även med SIAC och AIR+, precis som med övriga SportIdentssystem.

Under en tävling registrerar SIAC:en start, mellantider och mål. Korrekt genomförda passeringar vid en kontrollenhet visas tydligt med både ljus- och ljudsignal på SIAC:en. När tävlanden passerar mål med sin SIAC och får resultatet, avaktiveras den. Utan avaktiveringen stängs SIAC:en automatiskt av 20h efter senaste avläsningen.

Utvärdering

Efter målgång läses loppdata från SIAC in till en dator för utvärdering och resultatuträkning av deltagarens lopp. Avläsning av SIAC går att göra oavsett när SIAC:en aktiverats. Stämplingar från SIAC:en skickas live (onlineresultat) till exempelvis liveresultat eller speaker. För att göra denna livesändning vid mellantider och målgång ska kontroller vara försedda med SRR mottagare samt en radio.Information för dig som arrangör eller deltagare

Dokument för nedladdning

Organiser Guide

AIR+ configuration notes

AIR+ - Important notes for organisers

AIR+ - Important notes for athletes

Stations- Additional AIR+ configuration possibilities for BSF8

AIR+ - Important notes for competitors at MTB events

Important - LED lamps may influence SPORTident AIR+

Länkar: 

Enduro Sweden Series